Därför ska du digitalisera din ekonomiavdelning

Det finns mycket att vinna på att digitalisera företagets ekonomifunktioner. Den största fördelen är tiden du sparar och att risken för fel orsakade av den mänskliga faktorn minskar. Att kunna se hur företagets ekonomi ser ut i realtid betyder även att du kan fatta beslut baserade på bättre underlag. Vi tipsar om varför och hur du ska bli mer digital.

 

Våga!

Vårt första tips är att våga ta steget! Många är oroliga för att bli mer digitala, de gamla metoderna är inarbetade och det är ju skönt att göra som man brukar. Men, du har mycket att vinna på att bli mer digital och ju förr desto bättre. När dina ekonomiflöden till stora delar är automatiserade kommer du att få tid över att kunna lägga på att utveckla företaget eller kontakta nya kunder istället.
 

Ta hjälp av andra!

Prata med experter, systemleverantörer och andra företagare som har gjort resan du själv står inför. Då får du en klar överblick över vad som behöver göras och hur dina ekonomifunktioner kommer att fungera sedan. 
 

Det är enklare än vad du tror!

Att digitalisera företagets ekonomi är inte så komplicerat som många tror. Tar du dessutom hjälp av en byrå hjälper vi till med allt, till exempel att ändra adressen på leverantörsfakturorna så att de går direkt in i ekonomisystemet istället. Till en början kan du sätta upp testflöden så du ser vad som händer när exempelvis en faktura kommer in.
 

Fördela arbetsuppgifterna!

När du har flyttat över alla funktioner till ett smart ekonomisystem kommer det att vara smidigt att samarbeta kring ekonomin med kollegor eller din byrå. Passa på att fördela arbetsuppgifterna, till exempel att du sköter faktureringen och byrån den löpande bokföringen. 
 

Fatta bättre beslut!

Med traditionella bokföringsmetoder ser du hur företagets siffror såg ut för en månad sen. Efter att du har digitaliserat dina flöden kommer du att se i realtid hur det går för företaget, vilket innebär att du kan fatta beslut baserade på ett mer aktuellt underlag. 
 

Känner av bluffakturor!

Du behöver inte vara rädd för att bluffakturor slinker igenom när du har automatiserat flödet. Systemen som finns idag är smarta och känner av om en faktura inte är korrekt.
 
Vill du ha hjälp att bli mer digital och automatisera dina ekonomiflöden är du välkommen att kontakta oss! 

Revise växer – med nya lokaler och en ny revisorsassistent